Tur for de lidt øvede sejlere – Nordjylland rundt gennem Limfjorden

Udfordrende tur for de lidt øvede tursejlere, som går Nordjylland rundt. Alt afhængig af tid og vejret kan det gøres på 1 til 4 uger, har selv lige sejlet turen på 5 dage.

Turen kan starte hvorsomhelst på ruten, der ere 57 havne at vælge imellem. Vi startede ud fra Struer med Hanstholm som 1. mål, i solskin og 8-10 sek. vind.

Hanstholm må ikke anløbes af lystbåde uden at man kontakter havnen på kanal 12.

Se video: I Nordsøen øgede vinden til 10-12 sek. fra vest, bølgerne i Nordsøen er bedre at sejle i en Kattegat – der er plads til båden mellem bølgerne, super fin sejlads.

Hansholm havn er en fiskerihavn, hvor der ikke er gjort noget specielt for lystsejlere, men der er nok at se på, bl.a. et fint museum som omhandlende 2. verdenskrigs tyske fæstningsanlæg. Havnen burde nok overveje at satse på lystsejlerne.

Næste etape går fra Hanstholm til Hirtshals 51 sømil, turens længste distance uden mulighed for anløb af havn. Fin sejlads, hvor man sejler NØ. kurs, med stor sansyglighed for at få vinden agterind.

Hirtshals er en driftig færgeby med mange afgange til forskellige steder, som er med til at sætte godt gang i byen. Fin lille lystbådehavne inde i bunden af havnen.

Næste dags etape går rundt om grenen og anløb af Skagen havn.

Fin tur med meget at se på, folk traver ud og ind på Grenen og masser af erhvervstrafik passerer Grenen.

Skagen havn kender de fleste, altid spændende at anløbe, med megen virak af anløbende og afgående skibe. Turister sætter deres præg på byen.

Næste etape går fra Skagen til Hals, med et kort stop på Hirsholmen – fantastisk autentisk ø.

Hals havn super godt sted at anløbe, der sker altid noget – masser af skibstrafik og underholdning på havnen.

Turen går videre til Thisted havn, godt sted at anløbe, masser liv.

Sluttelig sejlede vi hjem til Struer havn – fed sejltur.

 

 

 

Forfatter: René Maretty

Sejlet mere en 60 år på Limfjorden - startede med en bilslange ;-)