Sejlads på delebasis

Sejlads på delebasis.

I år har jeg prøvet noget nyt, søgt gaster ud for mine tanker om at der går mange rundt alene af forskellige grunde som gerne vil ud og sejle.

Jeg indrykkede følgende annonce:

Da jeg er alene om båden, kunne jeg godt bruge gaster hen over sommeren til tursejlads i Danmark, Sverige – hvad vi eventuel finder ud af.
I behøver ikke at være erfarende, da I vil have mulighed for at lære sejle, navigere og deltage aktivt i sejladsen.
I vil få tildelt egen kahyt med 2 køjer, varmt og koldt vand 😉
Lidt om mig selv: jeg er 65 år, sejlet hele mit liv, lærer, næsten altid glad og positiv.
Lidt om at være gast: Du skal være omgængelig og have et godt humør. Vil foreslå at vi tager en uforpligtende snak, evt. prøvetur for at se om kemien er ok.
Det med småt!
Det er en privat yacht ejet af skipper og juridisk set er der tale om sejltur på delebasis, hvor hver person indbetaler 150 kr til bådens vedligehold pr døgn. Plus et fællesbeløb kosten, havnepenge og brændstof.
Enhver person deltager for egen regning og risiko.

Båden: Finnsailer 34/Nauticat 34, sejlbåd med 50 hk motor, med alt hvad man kan forlange ombord, sejler sikkert i alt slag vejr – godkendt af Loyds.

 

Nordvestjyskfjordkultur.dk

Nordvestjysk Fjordkultur er en forening i Struer, hvor medlemmerne varetager kulturen, mennesker og naturen på Limfjorden. Der er ca 14 både i foreningen samt har tilknyttet 47 både.

Om vinteren mødes vi en 20-30 mennesker hver tirsdag aften og torsdag formiddag, for at renovere gamle både, som regel er der 2-4 mand i gang på hver fartøj. Vi har et fantastisk værksted, med alt hvad der er brug for at kunne arbejde med træ.

Der bliver snakket, hygget og drukket kaffe.

Om sommeren sejler vi fartøjerne, alt det vi har lyst 😉

Alle kan være med til denne fornøjelse!

DSC_3940
Helena ca 70 år gammel 5M, som fået nyt liv
2016-06-11 10.19.37
Elegant på vandet
2016-06-11 10.22.31
Lodsen – vores slæbebåd
Sjægte i nærkamp – de er rene kapsejladsmaskiner – ca. 800 kg og 30-40m2 sejl

Tur for de lidt øvede sejlere – Nordjylland rundt gennem Limfjorden

Udfordrende tur for de lidt øvede tursejlere, som går Nordjylland rundt. Alt afhængig af tid og vejret kan det gøres på 1 til 4 uger, har selv lige sejlet turen på 5 dage.

Turen kan starte hvorsomhelst på ruten, der ere 57 havne at vælge imellem. Vi startede ud fra Struer med Hanstholm som 1. mål, i solskin og 8-10 sek. vind.

Hanstholm må ikke anløbes af lystbåde uden at man kontakter havnen på kanal 12.

Se video: I Nordsøen øgede vinden til 10-12 sek. fra vest, bølgerne i Nordsøen er bedre at sejle i en Kattegat – der er plads til båden mellem bølgerne, super fin sejlads.

Hansholm havn er en fiskerihavn, hvor der ikke er gjort noget specielt for lystsejlere, men der er nok at se på, bl.a. et fint museum som omhandlende 2. verdenskrigs tyske fæstningsanlæg. Havnen burde nok overveje at satse på lystsejlerne.

Næste etape går fra Hanstholm til Hirtshals 51 sømil, turens længste distance uden mulighed for anløb af havn. Fin sejlads, hvor man sejler NØ. kurs, med stor sansyglighed for at få vinden agterind.

Hirtshals er en driftig færgeby med mange afgange til forskellige steder, som er med til at sætte godt gang i byen. Fin lille lystbådehavne inde i bunden af havnen.

Næste dags etape går rundt om grenen og anløb af Skagen havn.

Fin tur med meget at se på, folk traver ud og ind på Grenen og masser af erhvervstrafik passerer Grenen.

Skagen havn kender de fleste, altid spændende at anløbe, med megen virak af anløbende og afgående skibe. Turister sætter deres præg på byen.

Næste etape går fra Skagen til Hals, med et kort stop på Hirsholmen – fantastisk autentisk ø.

Hals havn super godt sted at anløbe, der sker altid noget – masser af skibstrafik og underholdning på havnen.

Turen går videre til Thisted havn, godt sted at anløbe, masser liv.

Sluttelig sejlede vi hjem til Struer havn – fed sejltur.